Vissza a főoldalra
Kihelyezés szerint
Kihelyezés szerint

Egy adott termék elsődleges kihelyezésének (gondola, hűtőpult, stb.) függvényében különböző POS, POP eszközök használhatóak annak függvényében, hogy a használt kommunikációs, tároló, kiemelő, eszközzel vagy önállóan funkcionáló egységgel milyen célt kívánnak megvalósítani.

Másodlagos kihelyezésnél (mely távolabb helyezkedik el az elsődleges kihelyezéstől) célszerű a „kannibalizmusra” figyelni, mivel az elődleges kihelyezésnél a másodlagos kihelyezés hatására kevesebb termék fogyhat, mely a másodlagos kihelyezés megtérülését (ROI) befolyásolhatja.

A kiemelő eszközök esetében nagy jelentősége van az érzékelési különbség küszöbnek.

Anyag szerint
Anyag szerint

Egy display sokféle anyagból készülhet. A leggyakrabban használt anyagok a műanyag, fém, fa, üveg, papír és ezek bármilyen kombinációja is lehetséges. A display fajtája és célja alapvetően meghatározza, hogy milyen anyagból készítsük, és minden esetben költséghatékony megoldásokat ajánlunk.

Funkció szerint
Funkció szerint

Egy adott termék esetében különböző POS, POP eszközök használhatóak annak függvényében, hogy a használt kommunikációs, tároló, kiemelő, eszközzel vagy önállóan funkcionáló egységgel megkönnyítse a vásárlási folyamatot a különböző eladási csatornákban.

A cél tehát; alapvetően az eszköz kiszolgálási funkciójának fokozása, ezáltal a vásárlási folyamat megkönnyítse. Ezek a funkciók irányulhatnak a kommunikáció előtérbe helyezésére, ill. a kiszolgálási folyamat megkönnyítésére a csatorna specifikus kialakításokkal.